Denna WoW-samlarutgåva har precis gjort historia som det dyraste PC-spelet som någonsin sålts

På en nyligen avhållen auktion den 20:e april av Heritage Auctions såldes en förseglad World of Warcraft Collector’s Edition för hela $21,600, vilket sätter ett nytt rekord för det dyraste datorspelet som någonsin sålts.

Samlingen från 2004 innehåller en mängd föremål, inklusive den fullständiga versionen av WoW på CD-ROM och DVD-ROM, en månads prenumeration på WoW, det officiella WoW-soundtracket, en 200-sidig inbunden konstbok, en bakom kulisserna-DVD, ett exklusivt husdjur i spelet, en tygkarta som visar flera kontinenter, en signerad samlarutgåva av spelets manual och ett tio dagars gästpass.

Detta är en rejäl samling, och det faktum att den är förseglad i en betygsatt förpackning ökar bara dess lockelse. Det som gör denna försäljning så fascinerande är att den överträffade det tidigare rekordet som innehas av en förseglad 1997-utgåva av Resident Evil för nästan $3,000 tidigare denna månad. Denna försäljning belyser också den potentiella framtida värdet av oöppnade spel, något som många spelare inte överväger vid köp.

Medan $21,600 kan verka som en överdriven summa att betala för ett spel, är det ändå småpengar jämfört med det dyraste videospel som någonsin sålts, vilket var en förseglad kopia av Super Mario 64 som såldes för $1,56 miljoner. För den lyckliga WoW-fantasten som köpte denna samlarutgåva kan vi bara gratulera.