Overwatch 2-spelare rasar mot Blizzards snabba kötider – menar att det ”dödar spelet”

Blizzard har hamnat i rampljuset efter de gjort förändringar till spelets kösystem.

Rankade spel vara överdrivet konkurrensinriktade, giftiga, förtryckande och ibland helt enkelt inte roliga. När det sker så många uppdateringar och förändringar i hur rankade spel och matchningsprocessen fungerar kan det kännas som en uppförsbacke – och det här specifika problemet har sakta men säkert börjat växa i Overwatch 2.

En Overwatch 2-spelare sa den 20 april att deras rankade spel i Overwatch 2 inte alls var roliga längre. Även om de upplevde korta kötider, var kvaliteten på spelen under all kritik. I detta exempel sa spelaren att lagkamraterna spelade roller de inte kunde och att rankningsnivåerna var väldigt spridda. Detta gjorde att spelupplevelsen blev frustrerande.

Blizzard is killing this game in favor of fast queue times.
by u/Serenmew in Overwatch

Tyvärr är det här inte en unik upplevelse, och spelaren är inte ensam i att kräva att Blizzard gör något åt systemet. Många spelare har upptäckt att de, oavsett spelläge, matchas med spelare av annan rankning. Detta skapar tyvärr en stor obalans i lagen. Enligt spelarna har matchningen förändrats så mycket att det är sämre än tidigare säsonger av Overwatch. Vissa spelare upplever till och med förlängda kötider med samma obalanserade lagsammansättningar. Så det verkar inte vara nån som vinner på det här.

Det är tråkigt att säga det, men matchningsproblemen har varit ganska konsekventa i Overwatch, eftersom Overwatch var känt för långa kötider och dåligt matchade spel. Nu har Overwatch 2 korta kötider och dåligt matchade spel. Det enda som händer är att ”spelet dör”, deklarerade spelarna i tråden den 20 april, och att det skapas hjärtskärande matcher som bara innebär antingen att man vinner stort eller förlorar stort, utan mellanlägen.

Blizzard har ännu inte kommenterat på dessa OW2 klagomål.