Tricked Esport lägger ner officiellt – Investerare drar sig ur

Den danska e-sportorganisationen Tricked Esport har officiellt meddelat sin stängning efter indragen finansiering från esport- och spelinvesteringsföretaget RightBridge Ventures.

Nyheten följer ett uttalande från organisationen som gjordes i februari, med hänvisning till nuvarande marknadsförhållanden som höjer driftskostnaderna.

Enligt ett pressmeddelande uppgav organisationen att "även om kostnadsmassan sänkts finns inte längre rätt förutsättningar för fortsatt drift." Som ett resultat av stängningen har Tricked Esport ansökt om konkurs.

Organisationen grundades 2012 och har tävlat i flera turneringar. Senast hade de lag i i CS:GO, League of Legends, FIFA, Fortnite och Hearthstone. Vid sidan av sina lag drev Tricked Esport också ett akademiinitiativ för blivande esportspelare i ett antal titlar inklusive VALORANT och Rocket League.

På grund av det nuvarande ekonomiska klimatet är det tungt inom många områden i e-sportbranschen. I april meddelade Rocket League-nyhetsbyrån Shift planer på att stänga sin webbplats på grund av driftskostnader medan sådana som Cowana Gaming, Torrent, TENSTAR och X7 Esports också har upphört med sin verksamhet de senaste månaderna.

Tricked Esport säger att all kvarvarande personal och spelare som representerar organisationen är fria att hitta ny anställning när deras befintliga kontrakt har nått sitt utgångsdatum.

Carlos Barrios, VD för RightBridge Ventures, talade om nedläggningen: "Vi ser dock en problematik i hur marknaden har utvecklats och i Tricked offline affärsmodell på just denna nuvarande marknad."

"Även om beslutet är svårt att fatta, kommer resultatet för hela gruppen att förbättras på lång sikt med beslutet."