De två mest irriterande supportkaraktärerna kommer att inaktiveras vid MSI 2023 – Spelarna reagerar

League of Legends 2023 Mid-Season Invitational är bara några veckor bort, men det finns fortfarande flera frågor som fansen har om turneringen.

En fråga gällde Yuumi och Milio, två populära karaktärer, och huruvida lag skulle få välja dem under tävlingen. The Magical Cat och the Gentle Flame kommer båda att inaktiveras på MSI, enligt ett kort uttalande från Riot Games.

Utvecklarteamen har arbetat flitigt för att balansera ut Yuumis senaste uppdatering. Riot har dock bestämt sig för att hon ännu inte är redo för turneringar i ljuset av de senaste förändringarna av karaktären. Utvecklarna har valt att hålla henne på is tills de är säkra på hennes position bland metastöden snarare än att släppa lös en ”ojusterad och störande karaktär” i MSI-ekosystemet.

Å andra sidan påverkas Milio en försening av en mycket mer uppenbar orsak. Han har inte aktiverats i tävlingsspel än, och enligt reglerna kan en mästare inte aktiveras för följande internationella turnering om de inte har varit med i slutspelet för alla fyra regionerna.

Fans kan dock förvänta sig att Milio kommer att ansluta sig till mästerskapen för 2023 års Summer Split i alla regioner och vid 2023 års världsmästerskap efter MSI. Idealiskt kommer Yuumi också att ha sin uppdatering och därefter vara balanserad, vilket gör att hon också kan användas i tävlingar.

Men eftersom hon har blivit åsidosatt från Leagues professionella scen, åtminstone under 2023 i MSI-turneringen, begär spelare att Riot helt tar bannar henne från spelet.

Sedan hennes omarbetning förlitar sig Yuumi huvudsakligen på karaktären hon har en vänskap med, vilket gör henne mindre av ett hot som ensam karaktär eftersom hon inte kan göra så mycket skada. Hon är dock omålbar när hon är kopplad, vilket är ett problem. Hon kan också bli ganska förtryckande när den är kopplad till en matad ADC eller en mästare som Master Yi.

Vissa League-spelare rekommenderade Riot att använda denna tidiga MSI 2023-planering som inspiration för att skapa separata regler som permanent skulle förbjuda vissa karaktärer från professionellt spel. Även om Yuumi var den främsta motivationen för att föreslå det, trodde vissa spelare att det också skulle vara användbart för andra karaktärer. Även om det är tvetydigt, har Riot redan sagt att folk uppskattar att se proffs spela enligt samma regler, så att bli av med henne permanent är inte ett alternativ.

Andra personer i diskussionen den 17 april rådde att ta bort Yuumi helt och hållet från League istället för att bara förbjuda henne, vilket kanske var det enklaste tillvägagångssättet. Andra höll inte med, särskilt med bakgrund av att spelets enorma karaktärslista, där Yuumi bara är en av många, har andra populära eller till och med något ”trasiga” karaktärer.

Riot har ännu inte svarat på dessa League-spelarkrav, men trots allt riktat hat är det ganska tveksamt att de faktiskt kommer att ta bort några karaktärer från spelet.