NRG Esport manager avskedad efter våldtäktsanklagelser

NRG har avskedat San Francisco Shock lagledare Maxwell Bateman efter att han anklagats för våldtäkt och sexuella övergrepp av Twitchstreamern Dezaray Luna i ett twitterinlägg.

Luna påstår att Bateman bjöd in henne till sitt hem när hon mått dåligt efter en utekväll med sina vänner. I sitt inlägg beskriver hon Bateman som en av hennes närmsta vänner ur NRGs Overwatchlag och säger att han blandade hennes sista drink för kvällen. När hon senare under kvällen åker till Bateman för att hämta upp sina nycklar somnade hon istället oväntat på hans soffa och vaknade av att hon hostade blod. Hon påstår sedan att hon gick in i Batemans rum där han satt och spelade, medans hon ”tappade och återfick” medvetande upprepade gånger. Då ska Bateman ha övergripigt sig på henne. Han ska sedan kört henne till hennes hem.

I inlägget skriver hon om hur svårt det känts att berätta för allmänheten om händelsen:

“Att vara bästa vän med någon betyder att lita på dem med hela sitt hjärta. Det känns så overkligt att lägga upp det här för hela världen, jag trodde aldrig att det här skulle hända mig, speciellt inte av en utav mina närmaste vänner.”

Luna har postat skärmdumpar av textmeddelanden som enligt henne är mellan henne och Bateman där Bateman ber om ursäkt och säger att han trodde att hon var nykter vid incidenten.

https://twitter.com/Krystlin/status/927376744062922752?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thescoreesports.com%2Fcsgo%2Fnews%2F15382-nrg-esports-manager-fired-following-sexual-assault-allegations

Hon fortsätter att beskriva den skam hon känner över att skriva om det och hur allvarligt hon tycker att händelsen är:

”Jag skäms över att erkänna att det här hänt mig även om jag vet att jag inte borde vara det. Eftersom vi var så nära varandra har vi många gemensamma vänner och jag postar det här med förhoppningen att det inte händer någon annan.”

”Sexuellt övergrepp är ett allvarligt problem och ett våldsdåd. Det är vanligare än vi tror och vissa är för rädda eller skäms för mycket för att säga nånting, eller vissa tror inte att nåt fel har hänt eftersom att ni dejtat eller var bästa vänner. Människor som har varit med om det borde inte behöva vara rädda för att tala ut”

Reklam

Enligt en polisrapport som Luna har delat med sig till theScore esports ägde händelsen rum mellan den 30e September och den första Oktober. Los Angeles-polisen har inte i skrivande stund agerat eller kommenterat utefter anmälan.

Luna gick ut med detaljerna kring händelsen måndagen den sjätte November och kort därefter twittrar NRGs ordförande Andy Miller att Bateman blivit avskedad i och med organisationens nolltoleranspolicy.

https://twitter.com/amiller/status/927586230199394304?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thescoreesports.com%2Fcsgo%2Fnews%2F15382-nrg-esports-manager-fired-following-sexual-assault-allegations

Uppdatering: Bateman lämnade en kommentar på sin twitter via Twitlonger där han bekräftar att han gick ut med Luna och att de delade rum under händelsens tid. Han skriver att även han har talat med polisen och han nekar till anklagelserna och ger inga vidare kommentarer.

https://twitter.com/Hotaruz/status/928107531062382592

Läs  Dezaray Lunas hela inlägg på Twitlonger här.

Läs Maxwell Batemans uttalande här.

Oscar Söderström